Mols Bjerge Ridtet 2018 | Tak for hjælpen!

I weekenden afholdte Syddjurs Sportsrideklub årets distance ridt.

Lørdag morgen startede tidligt. Kaffen var sat over og cafeteriet åbnede kl.05:30 med morgenbuffet til de morgenfriske. Stævnepladsen begyndte så småt at vågne og man kunne mærke koncentrationen blandt ryttere og høre hestene der vrinskede på marken. Alt var på plads og vi var klar til start.

Vi havde i alt 43 starter fordelt på 5 klasser hvor der i alt blev 12 placeret.
LA 60km, LB 40km, LC 24km, LC 18km og LD 6km. Alle tider og ekvipager kan ses på Equipe

LC 18km og LD 6km var begge clearround klasser og alle gennemførte ekvipager fik derfor en rosette med hjem.

I LB havde vi også Distrikt 12 mesterskab og det gik til:

1. Maria Luise Salskov Obad på LOU LOU’S SIGNATURE OX
  2. Trine Hvid Lykkeboe Pedersen på CHERI
  3. Jette Knudsen på ARAGORN VON HIRT

Hvad er mønstring? | Træn i god tid.

I mønstring vises hesten frem for rytterens hånd, dvs. rytterne skal løbe ved siden af den. Hesten skal være pålagt trense ved mønstring.

Bevægelsesmønstret skal være normalt ved mønstring i trav på en 30-40 meter lang bane, hvor det er muligt at observere hestens gang. Hvis hesten ikke godkendes ved denne fremstilling, er ridtet ikke gennemført.

En veluddannet og velopdragen hest skal (passivt) tolerere:
– Berøring overalt, inkl. øjenlåg, gummer, ben, hove, gjordleje og mave.
– At der skrives et nummer på begge sider af bagen.
– At der er andre heste i dens nærhed.
De fleste heste accepterer ikke disse ting uden træning. Derfor er det vigtig at man har trænet hesten hjemmefra hvis man vil ride distance.

Kilde: www.distanceridning.dk

Flere billeder fra stævnet kan ses på vores begivenhed på Facebook “Mols Bjerge Ridtet

Stævnet forløb efter planen og vi fik flotte ord med fra TD, dommer, ryttere, hjælpere og tilskuere. Det er et stort arbejde at afholde distance stævne og vi er glade for den store hjælp vi har fået, både i dagene op til stævnet og på selve stævnedagen.

Karin og Svend Erik har knoklet hele sommeren igennem for, at få rytterstue samt toiletter gjort færdige til distance stævnet. Vi er enormt heldige, at have fået så lækkert et sted vi kan opholde os. Flere af gæsterne/rytterne til stævnet sagde “Ej hvor er det bare luksus det i har her” eller “Hvor er det bare flot og lækkert” Og det kan vi kun give dem ret i. Vi er sikre på, at vi nok skal få mange hyggelige timer til, at gå i de lækre rammer der er blevet lavet. Vi kan næsten ikke få armene ned!

Vi har også været super heldige med alle de flotte sponsorgaver vi har modtaget til årets distance ridt. Vi er meget taknemmelige og ydmyge over den store opbakning vi har fået.

Kommende stævne i SDS | Efterårsstævne 1-2. September 2018

Klubben afholder dressur og springstævne den første weekend i september. Der er plads til alle og vi glæder os til at se dig.

Anmeldelsesfrist d. 27-08-2018
Propositioner er godkendt så skynd dig, at tilmelde dig på Go!

Kontakt inden stævnet
Maria Hovgesen